Klik hier voor de webversie  
 

Open Huis 31 januari 2015

Open Huis op zaterdag 31 januari 2015 van 10-14 uur.

Op zaterdag 31 januari staan onze docenten, studenten en keuzecoaches klaar om informatie te verschaffen en vragen te beantwoorden. Omdat wij meerdere locaties hebben, is het voor uw leerling van belang om op  www.mboamersfoort.nl/openhuis te kijken voor de opleiding en locatie van zijn/haar keuze.

Zou u uw leerlingen attent willen maken op ons Open Huis?

/td>

Nieuwe locaties voor School voor Techniek, Kappersschool Amersfoort en
School voor Schoonheidsspecialisten

Alle opleidingen van de School voor Techniek zijn vanaf 1 september 2015 gehuisvest op bedrijventerrein De Hoef in Amersfoort. Op de Modemweg op bedrijventerrein De Hoef zijn al meerdere opleidingen van de School voor Techniek gevestigd. Vanaf volgend schooljaar komt daar de locatie op de Hardwareweg bij. Beide locaties van de School voor Techniek liggen op slechts een kilometer afstand (3 minuten fietsen) van NS station Amersfoort Schothorst.

De School voor Schoonheidsspecialisten en de Kappersschool Amersfoort zijn vanaf 1 september 2015 gevestigd in De Nieuwe Stad. Ook openen beide scholen samen op deze locatie een nieuw onderwijsleerbedrijf. In het nieuwe onderwijsleerbedrijf leren studenten het vak in de schoonheidssalon, kapsalon en nagelstudio. De leslokalen worden op dezelfde locatie gerealiseerd.

Kijk voor meer informatie op   www.mboamersfoort.nl/nieuwelocaties

/td>

Niet meteen kiezen, maar eerst oriënteren in de techniek?
Wijs uw leerling dan op de beroepsgestuurde leerweg (BGL). Met de BGL, die op verzoek van de opleidingsbedrijven in de bouwsector en procesindustrie is ontwikkeld, hoeft de student niet meteen te kiezen voor één richting binnen de bouw- en procesindustrie. Zij starten met een oriëntatiefase van drie maanden waarin zij kennis maken met de richtingen bouw, installatie, elektro en schilderen. Zo ontdekken ze zelf waar zij talent voor hebben en welk beroepsrichting het beste bij hen past. Aan het eind van de oriëntatiefase kan gekozen worden voor één van deze vier richtingen. Als eenmaal een vakrichting is gekozen, wordt een traject gestart die de leerling binnen 2 jaar opleidt voor een beroepskwalificatie op niveau 2.

Nieuwe opleiding MBO Amersfoort: Sloper
Op 1 februari start MBO Amersfoort in samenwerking met de Stichting Vakopleidingen Sloopbedrijf (SVS), de nieuwe opleiding Sloper. De opleiding sluit volledig aan op de door het Ministerie van Onderwijs vastgestelde Kwalificatiedossier Slopen.
Op 29 januari geeft Sjaak Vinke, directeur School voor Techniek, het officiële startschot voor de opleiding samen met de voorzitter College van Bestuur Gerda Eerdmans,  Amersfoortse wethouder van Onderwijs Bertien Houwing en Siem Zeilemaker, voorzitter SVS.

Decanendiner 26 januari

Ons jaarlijkse decanendiner was weer een succes. Tijdens het diner konden de decanen speeddaten met teamleiders van de verschillende MBO Amersfoort scholen. 

Iedereen heeft enorm genoten van de kookkunsten en gastvrijheid van de studenten van de Hotelschool Amersfoort.

 

Wij willen alle decanen hartelijk danken voor hun aanwezigheid.  Wij zien u graag volgend jaar weer.

Keuzecoach helpt bij zoeken van een opleiding
 

Hoe bereik je jongeren die niet weten welke opleiding ze willen doen? Om deze vraag te beantwoorden, zet MBO Amersfoort keuzecoaches in tijdens het Open Huis. Zij weten welke vaardigheden, eigenschappen en diploma’s er vereist zijn om een opleiding te starten. Als hulpmiddel gebruikt de keuzecoach een beroepsinteressetest. Hiermee kan snel in beeld  gebracht worden voor welke sector de leerling belangstelling heeft. Met de uitslag in de hand kan de leerling een stuk gerichter gaan kijken bij de verschillende opleidingen.  

Leerlingen van uw school die nog niet goed weten welke opleiding ze willen doen? Wijs hen op de keuzecoach van MBO Amersfoort. Op www.mboamersfoort.nl/studiekeuze vindt u meer tips om een goede studiekeuze te maken. 

Welke sector wordt vanuit Amersfoort het meest gekozen?

De grafiek hierboven toont in welke sectoren leerlingen met een vmbo-opleiding terechtkomen op het mbo. In de andere grafiek kunt u uw gemeente vergelijken met de landelijke percentages.

Beste brede mbo in de regio

MBO Amersfoort is sinds dit najaar de ‘beste brede mbo-instelling van de regio’. Dat blijkt uit de Keuzegids MBO 2015 welke onlangs verscheen. De gids vergelijkt de kwaliteit van de mbo-instellingen in het hele land op basis van extern onderzoek en geeft per vakgebied een uitgebreid overzicht van opleidingen en arbeidsmarktgegevens.
Bron: Keuzegids MBO 2015 

Uw contactpersoon
Heeft u een vraag of wilt u een voorlichting aanvragen? Neemt u dan contact op met Magda Kosicka.
Zij is bereikbaar op telefoonnummer 033 4221 487. U kunt haar ook een e-mail sturen: m.kosicka@mboamersfoort.nl.

/td>
 
 
Klik hier als je in de toekomst geen nieuwsbrieven wilt ontvangen. www.mboamersfoort.nl