Klik hier voor de webversie  
 

Mei 2019                                                                                                                          BPV-nieuwsbrief 2019-1

Beste praktijkopleider, 


Hierbij ontvangt u onze BPV-nieuwsbrief met onderwerpen die wij graag onder uw aandacht brengen.

Even voorstellen: Ruud Mols
Januari dit jaar startte Ruud Mols als nieuwe directeur van Dutch HealthTec Academy, DHTA. Hij startte zijn loopbaan als consultant en heeft daarna vooral commerciële functies bekleed in het semipublieke domein. Onder meer bij Postkantoren BV, De Nederlandse Staatsloterij en tot voor kort NS Stations. In het onderwijs wil hij directer bijdragen aan de maatschappij.  

Ruud: ”Ik ben onder de indruk met hoeveel passie onze mensen elke dag weer voor de klas staan. Dat geldt voor het hele team. Vakdocenten, maar ook studieloopbaanbegeleiders en BPV-consulenten. Alles staat in het teken van de student: kennis, vaardigheden, met als doel de eindstreep te halen mét diploma. Een goede relatie met bedrijven is daarbij cruciaal. Uitdaging is om contact te onderhouden; uitdagend gezien de veelal grote afstand tussen bedrijven en onze school. De regio-avonden helpen daarbij. Ik heb er ondertussen drie bezocht, waardoor ik ook leer van u en uw collega’s in de branche. Gezien de positieve waarderingen, gaan we hier zeker mee door! Volgend schooljaar wil ik graag een proef doen om ook studenten uit te nodigen om de interactie nóg beter te maken. Elke dag weer iets beter!”.

Onze opleiding Orthopedisch Schoentechnicus gaat in september gegarandeerd van start!
Goed nieuws! Afgelopen 2 jaar konden we niet van start vanwege onvoldoende aanmeldingen. Afgelopen maanden hebben we i.s.m. NVOS Orthobanda er alles aan gedaan om weer voldoende aanmeldingen te hebben om van start te kunnen. We hebben een leuke club studenten bij elkaar en gaan er een mooie opleiding van maken.
Mocht iemand nog interesse hebben om dit mooie vak te leren, er zijn leerwerkplekken beschikbaar door het hele land. Ook zijn er nog plekken beschikbaar op de opleiding. Inschrijven voor deze laatste plaatsen kan nog steeds maar wacht niet te lang. Neem voor vragen contact op met Rianne van Pijkeren  (repe@mboamersfoort.nl).

Verhaal van Nancy, student Opticien bij DHTA: 
alles klopt nu in mijn leven

Alles in het leven gaat zoals het gaat... dat blijkt wel uit het verhaal van onze student Nancy (33). Ze zit nu helemaal op haar plek bij de DHTA, als student van de BBL-opleiding Opticien. Maar je moet ook wel een beetje pro-actief zijn!

Na haar mavo-diploma wist Nancy eigenlijk niet wat ze wilde en wat nu echt bij haar paste. Ze deed een beroepskeuzetest en startte met een mbo-opleiding in het toerisme. Ze haalde haar diploma. En toch was het uiteindelijk niet wat ze wilde. Ze deed niets met haar diploma. “Ik ging werken bij een tankstation en dit werd na mijn opleiding mijn fulltimebaan. Twaalf jaar lang was ik hier niet weg te slaan. Erg leuk werk al die tijd. Tot anderhalf jaar geleden. Ik zag geen doel meer in dit werk en mijn ontwikkeling stond behoorlijk stil. Ik was zeker niet gelukkig, dus besloot ik ontslag te nemen en eens hard aan mezelf te gaan werken. Wat wil ik nu echt, waar word ik blij van, waar ligt mijn hart en waar zie ik mezelf over twintig jaar nog werken?”.  

Samen met een coach werkte ze aan zichzelf. “Nog steeds ben ik hem dankbaar! Ik wist wat ik wilde bereiken en ook dat ik het echt kon. Ik ben nu een jaar verder en heb ik er nog geen moment spijt van gehad. Ik zou in februari 2018 beginnen aan een opleiding Opticien, maar het was nog maar november 2017. Thuis gaan zitten wachten vond ik zeker geen optie.” Daarom ging ze alvast op zoek naar een stageplek. Ze verstuurde verschillende sollicitaties, maar met weinig resultaat. Tot ze bedacht: “waarom loop ik niet gewoon optiekzaken binnen en verkoop ik mezelf direct. Dit raad ik echt iedereen aan! Een bedrijfsleider of eigenaar heeft dan al gelijk een beeld van je. De eerste indruk is heel belangrijk. Bij de derde winkel was het dan ook raak. Eye Wish! De bedrijfsleider zei tegen me: ‘Begin morgen maar.’ Wat was ik blij zeg. Het maakte me helemaal trots en wat had ik er zin in.” Nu nog de opleiding. Twee scholen begonnen in februari: de DHTA in Utrecht en het Zadkine in Rotterdam.


‘Ik voel me echt thuis in dit vak en ik ben gelukkig’

“Utrecht had echt wel mijn voorkeur. Mooie en overzichtelijk school, en ook omdat het voor mij maar twintig minuten fietsen is vanaf mijn huis. Helaas kreeg ik al snel bericht dat de DHTA niet genoeg aanmeldingen had voor de opleiding Opticien. Ik meldde me daarom aan bij het Zadkine in Rotterdam. Alles had ik ervoor over om een goede opticien te worden. Terwijl ik de praktijk al in de winkel leerde kwam er na anderhalve week een leuke, spontane mevrouw binnenlopen. Ze vroeg mij iets en ik zei eerlijk dat ik haar daar nu nog niet mee kon helpen, omdat ik net begonnen was en de opleiding pas over twee maanden zou beginnen. Deze mevrouw bleek Erianne Versteeg te zijn, BPV-consulent bij de DHTA in Utrecht. Dit had zo moeten zijn. Ze wist eigenlijk zeker dat de DTHA in februari wel ging starten met een nieuwe groep. En ze raadde mij aan mijn aanmelding bij de DHTA toch weer te activeren. Hiervoor ben ik haar nog steeds heel erg dankbaar. Want in februari ben ik begonnen met de driejarige BBL-opleiding Optiek in Utrecht. Alles klopt nu in mijn leven. En ik word met de dag blijer en trotser op mezelf. Waar ik met zessen en zevens mijn mavo-diploma haalde, haal ik nu achten en negens. Nu weet ik het zeker, ik voel me echt thuis in dit vak en ik ben gelukkig. Alles in het leven gaat zoals het gaat!”. 

We zijn op zoek naar nieuwe collega's! Komt u werken bij de DHTA als...
De Dutch HealthTec Academy is onderdeel van MBO Amersfoort. Klik hier voor alle vacatures bij MBO Amersfoort. 

2-Daagse cursus voor praktijkopleiders

De volgende trajecten staan op dit moment gepland (op de maandag):

  • 23 september en 7 oktober 2019*, dit traject zit vol
  • 27 januari en 10 februari 2020*, er is nog ruimte voor deelname
  • 18 mei en 8 juni 2020*, er is nog ruimte voor deelname
     

Klik hier om u aan te melden voor deelname aan deze cursus. Deze cursus is geaccrediteerd voor de beroepsgroep Audicien (StAr: 60 punten). Voor meer informatie bezoekt u onze website.
*Onder voorbehoud van wijzigingen en bij voldoende deelnemers

Oproep assessoren

Vier keer per schooljaar worden er ter afsluiting van een lesblok examens afgenomen in een examenweek. Wij zijn op zoek naar extra assessoren om in te zetten bij onze proeves van bekwaamheid (examens). Lijkt het u wat of kent u iemand waarvan u denkt dat diegene er geschikt voor is? Via info@dhta.nl kan hierover contact met ons worden opgenomen. Wij horen graag van u of de betreffende persoon!

Wanneer zijn de schoolvakanties en vrije dagen?

De DHTA houdt de vakanties en vrije dagen aan volgens de kalender van MBO Amersfoort. Klik hier voor een overzicht van onze schoolvakanties en vrije dagen.

Goed om te weten!

  • Denkt u dat u gebruik kunt maken van een subsidieregeling? Lees er hier meer over.
  • Zoekt u meer informatie over het opleiden in de praktijk en /of hulpmiddelen daarvoor? Kijk hier op onze website.
  • Wanneer u vragen heeft kunt u die via onze website per e-mail kenbaar maken, mailen naar bpv@dhta.nl, of telefonisch voorleggen op 030-6303555.

 

            Ons eerstvolgende Open huis vindt plaats op donderdag 13 juni 2019 van 18.00 - 21.00 uur,
            u bent uiteraard van harte welkom!

Met vriendelijke groet,

BPV-werkgroep DHTA 

 

     De DHTA is gevestigd op de St.-Laurensdreef 22 in Utrecht. Voor meer informatie bezoekt u onze websites:
                                         www.dutchhealthtecacademy.nl en www.dutchshoeacademy.nl

                                                            Volg ons ook op Twitter en Facebook!

 
 
Klik hier als je in de toekomst geen nieuwsbrieven wilt ontvangen. www.mboamersfoort.nl